MTB tocht in Portugal

 
 

Het beste van Portugal op een MTB

 
 

 

 
  Na het enorme succes van de vorige tochten, organiseren wij in 2008 alweer de 10de MTB Tocht van Portugal. Ieder jaar weer beter en met steeds aangepaste etappes en verblijflocaties.

De uitdaging voor diegene die een avontuurlijke geest in zich hebben en niet te vergeten: uithoudingsvermogen! Er wordt 6 à 7 uur per dag gefietst gedurende 15 dagen over een afstand van maar liefst 1200 kilometer.

Van Bragança tot Sagres, door kleine dorpjes en plaatsjes, waar de verhalen en de geschiedenis door de eeuwen heen verloren zijn in de tijd. Ontmoet het gastvrije volk van het binnenland en proef de culinaire rijkdom van noord tot zuid Portugal.

U fietst van Trás os Montes (noord) tot Alentejo langs de Spaanse grens en daarna dwars door het land naar de prachtige Costa Vicentina, tot Cabo de S. Vicente.

De tocht begint in Serra de Montesinho, door slingerende bergachtige wegen tussen een feest van kleuren en geuren. U fietst langs adembenemende uitzichten en neemt duizelingwekkende afdalingen tot de lagere gelegen Douro valleien.

U klimt naar Castelo Rodrigo om daarna lekker uit te rusten in het brede Almeida plateau. Dit is de voorbereiding voor het grote "Carrousel" van de Serra da Malcata en de woeste landschappen noord van  Monfortinho.

In Vila Velha de Rodão, waar de rivier Tejo kruist, verandert de route langzaam van kleur en van bodemsoort. Van rood zand tot granietachtige wegen.  Daarna, de oude Romeinse wegen en de onvoorstelbare steile klim naar de Serra de S. Mamede.

U ontmoet de Guadiana rivier daar waar ze Portugal binnenkomt. De komende dagen fietst u langs Albufeira do Alqueva tot Monsaraz en Mourão.

Het landschap verandert drastisch na Pias. Nu kunt u een beetje ontspannen en uitrusten in de vlaktes van Alentejo. Enorme  graanvelden voor zover uw ogen kunnen zien...

Om de Algarve te bereiken moet er nog een uitdaging worden genomen in Serra do Espinhaço de Cão.

Daarna komt u aan het einde van deze reis en fietst u langs het kust over wat makkelijkere wegen en met uitzicht op de oceaan.

U laat achter ons land vol contrasten en neemt mee de beelden van een avontuur dat u nooit zal vergeten.

U verblijft altijd in de beste hotels van de kleinere dorpen langs de route.

Deze tocht is gemaakt met de bedoeling Portugal te doorkruizen over de meest afgelegen en geïsoleerde wegen. Daardoor maakt u kennis met "Portugal au Naturel" en wordt het een waanzinnig ervaring!

Vanwege het beperkte aantal slaapplaatsen in de plaatselijke hotels is het aantal deelnemers aan deze tocht beperkt. Dus als u mee wilt, schrijf u dan snel in!

Het is ook mogelijk een deel van deze tocht te maken (minimaal 4 etappes).

 
 

 

 
 
 
 

Plaats

    Van noord naar zuid Portugal

Prijs

    Op aanvraag

Min. Aantal

    1 tot 30 personen

Tijdsduur

    15 dagen 11t/m 25 mei

Frequentie

    1 keer per jaar in mei (ook los te boeken voor kleinere groepen)

Inclusief

    - Ervaren gidsen met veel ervaring van het parcours
- 15 dagen verblijf in hotels op basis van een 2 pers. kamer (1/2 pension)
- Vervoer vanuit Lissabon naar startpunt van de tocht en terug naar Lissabon na afloop.
- Dagelijks vervoer van bagage tussen verblijfplaatsen
- Gedetailleerde kaart van de tour met gemarkeerd parcours
- GPS track van alle etappes
- Technische ondersteuning voor de fietsen
- Risicoverzekering
- Participatiediploma
- Exclusief T-Shirt van het evenement en éénvoor de "finishers".
- Informatiemap met alles over dit evenement.

Exclusief

    - Lunch
- Persoonlijke uitgaven
- Fietsonderdelen die eventueel vervangen moeten worden
- Fiets (ook te huur voor hele tocht € 250,-)
- Supplement voor 1 persoonskamer

Opstapplaats

    Het is mogelijk om iemand in deze tour te volgen met de auto. U kunt typische dorpjes en historische plaatsen bezoeken die buiten de toeristische routes vallen.

Opties

    Wilt u graag langer verblijven, neem dan contact met ons op voor een voordelige verblijfsuggestie. Vraag meer informatie aan voor een programma op maat.
 
     
 
 
 
     
 

 

 
 
 
     

Rondreizen in Portugal

Portugal ontdekken

Slapen in Portugal

Zoeken per regio

meer over ons

 

  
      
  

Start | Contact | Uw programma of locatie hier? | Adverteren

  
  

2006 © madalo